Sedo.com ve güvenli domain alışverişi

DomainAjansi.com, belirli domain satışlarında banka transferi yoluyla da ticaret yapmasına rağmen, portföyünde bulunan domainleri - alıcı ve satıcı güvenliği açısından - uluslararası güvenilir alan adı satış platformu SEDO.com üzerinden yapmayı tercih ediyor. Peki Sedo.com nedir? Sedo.com'dan nasıl domain alınır? Sedo.com'dan domain almanın avantajları nelerdir?

Sedo bir alan domain parking (alan adı parketme) sistemidir. Kullanımda olmayan domainlerin sergilenmesine zemin oluşturabildiği gibi, bizim de uyguladığımız yöntemle, uluslararası domain alışverişleri için de kullanılan GÜVENLİ bir satış platformudur.

Sedodan domain almakDomain sahipleri portföylerindeki domainleri SEDO.com'a yönlendirmek suretiyle alıcıların beğenisine sunar. Çoğu zaman aklınıza gelen bir domaini aradığınızda genellikle sayfanın üzerinde reklamlar ve üzerinde "En iyi ... bilgi ve alim kaynaklar. Bu alan adi satilik" yazısı görüyorsanız o domain SEDO.com'a yönlendirilmiş ve satışa çıkarılmıştır.

SEDO ALICI VE SATICI İÇİN GÜVENİLİR MİDİR?
Evet, SEDO.com domain alışverişi için internette kullanılabilecek en güvenilir firmalardan bir tanesidir. SEDO.com bir aracılık firmasıdır. Domaini almak isteyen kişiden parasını alır, domain satıcısından da domaini... Domain alıcının hesabına geçtikten sonra da satıcıya ödemesini yapar.

SEDO.COM'A KOMİSYONU KİM ÖDEYECEK?
BU süreçte SEDO.com'un karı SATICIDAN ALACAĞI KOMİSYONDUR. Komisyon ya da ücretlendirme KESİNLİKLE ALICIYI BAĞLAMAZ. Bu haliyle sağlanan güvencenin en büyük AVANTAJI ALICI İÇİNDİR.

SEDO.COM'DAN NASIL DOMAİN ALIRIM?
ÖNCELİKLE ÜYE OLMANIZ GEREKİYOR.




Sedo.com, alıcı ve satıcının güvenini sağladığı kadar, efektif ve itibarlı bir alışveriş platformu olabilmenin gereklerini yerine getirebilmesi ve sahte üyelikleri önleyebilmek amacıyla onaylı üyelik yapmaktadır. Alıcı ya da satıcı olmanız fark etmez, öncelikle üye olup, istediğiniz domain sayfasında bulunan satış butonua tıklayarak ödeme ekraına gelirsiniz. Sabit fiyatlı bir domainse, yani satıcı örneğin 300 dolar fiyat belirlemişse mastercard/visa/paypal ödeme seçeneklerinden birisi ile ödemenizi yaparsınız. Teklif alan bir domain ise satıcının onayını beklemek durumundasınız. SEDO.com, üyeliğiniz onaylı değilse, ödeme yapsanız dahi ödeme birimi açısından risk görüyorsa satın almanızı onaylamayabilir (Bu da bir güvenlik önlemidir. Çalıntı kredi kartı ile satın almaların önünü kesmek amaçlı bir detaydır)

SEDO.COM'DA "BUY NOW" VE "MAKE OFFER" NE DEMEKTİR?
Sedo'da iki türlü alım vardır: Sabit fiyat veya teklif usulü. Satın almak istediğiniz alan adını adres çubuğuna yazdığınızda çıkan park sayfasında "Alan adı xxx satılıktır! Alan adını satın almak için tıklayın" yazan bir link olur. O linke tıklayınca açılan sayfada şu iki şeyden biri olur:
1. Fiyat apaçık yazar ve yanında "Buy now" (hemen al) yazan bir buton olur.
2. Teklif vermek için bir kutu olur. Oraya ne kadar teklif ettiğiniz yazar ve "Make offer" (teklif ver) butonuna tıklarsınız.

İlk tercihte ödemeniz açısından da herhangi bir sorun yoksa SEDO.com sizden yeni kayıt firması ya da firma içi trasfer yapılacaksa transfer bilgilerii isterken, satıcıya da domain transferi ile ilgili prosedürü yerine getirmesi ve domainin satıldığını belirten bir mail atarak domain satış sürecini başlatır.

İkinci tercihte ise domain satıcısının verdiğiniz teklifi uygun bulup bulmadığını beklemek durumunda kalırsınız. Satıcı teklifinizi onaylarsa ilk seçenekteki gibi satış süreci başlar. Satıcı size daha yüksek bir rakam istediğini belirtebilir, ya da sizin verdiğiniz teklif üzerinden açık artırmaya çıkarır domaini... Belirli bir süre açık artırmada kalan domaine en yüksek teklifi veren siz iseniz domain transfer süreci başlar.

KARMAŞIK GİBİ GÖRÜNÜYOR AMA SİZ ALACAĞINIZ ALAN ADI KONUSUDA KARARLIYSANIZ İŞLEMLERİNİZ ÇOK UZUN SÜRMEYECEKTİR.




Hayırlı alışverişler.

Domain Ajansı...

Yorum Gönder

1 Yorumlar