Domain nasıl alınır?

Domainler , "Domain Kayıt Dirması", "Domain Yazmanı" ya da İngilizce adıyla "Registrar" denilen firmalardan alınır. Seçmiş olduğunuz alan adının uzantısının, yazman firmanın portföyünde olup olmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Temel alan adı uzantıları (TLD'ler) artık bütün yazmanlardan alınabilse de bazı ccTLD domain uzantılarıyla her yazman firma çalışmayabilir.

Farklı sağlayıcılar farklı sistemler kullandığından kayıt işlemleri benzer olsa da domain kayıt firmasına bağlı olarak değişiklikler olabilir.

Domain kaydına, öncelikle seçtiğiniz domain sorgulaması yaparak başlarsınız çünkü bir domaini alabilmeniz için, almak istediğiniz domainin sizin istediğiniz uzantılı halinin başkası tarafından alınmamış olması gerekir ! Çoğu domain adı sağlayıcısı arzu ettiğiniz domain adını girerek alınabilir olup olmadığını kontrol edebilmenizi sağlar. Bazı yazman firmalarda, aramış olduğunuz domain adı daha önce alınmışsa oldukça kullanışlı olabilen potansiyel domain adları, sistemleri sayesinde çeşitli domain adı tavsiyelerine göz atabilirsiniz. İstediğiniz domain alınmışsa domainajansi.com size yardımcı olabilir. Bizimle iletişime geçmeniz yararınıza olacaktır.

Domaininizi seçip, uygun ve alınabilir olduğunu gördükten sonra yeni domain adınız için sipariş ve ödeme işlemini tamamlamanız gerekiyor. Kayıt oluşturulduktan sonra gerekli yönetim araçlarını içeren bir kontrol paneline erişim iznine sahip olursunuz. Farklı firmalara ait kayıt işlemlerini de www.domainajansi.com web sitemizde bulabileceksiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar