Domain nereden alınır? Güvenilir Domain Firmaları

Domainlerin, "Domain Kayıt Dirması", "Domain Yazmanı" ya da İngilizce adıyla "Registrar" denilen firmalardan alındığını Domain nasıl alınır başlıklı konuda detaylı anlatımla vermiştik.

Bu yazımızda ICANN kurumu ve ICANN onaylı Domain kayıt firmaları konusunda bilgi verdikten sonra, domainajansi.com olarak bizim de çalıştığımız, güvenilir domain firmalarının listesini paylaşacağız.

ICANN; kendi tabiriyle internet protokolü (IP) adresi alanı tahsisi, protokol tanıtıcı ataması, genel (gTLD) ve ülke kodu (ccTLD) üst düzey alan ismi sistemi yönetimi ve kök sunucu sistemi yönetimi işlevlerinden sorumlu kar amacı gütmeyen bir oluşum. Küresel internet topluluklarının bir araya gelerek oluşturduğu ICANN; internetin kullanıcılara belirli etik kuralları çerçevesinde ulaşmasını hedefler. ICANN ile ilgili detaylı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

Domain sahibi ya da domain yatırımcıları açısından ICANN, ICANN onaylı kayıt firmalarından satın aldığınız domainler için sigorta işlevi görür. ICANN onaylı kayıt firması batarsa, alan adlarınız ICANN güvencesiyle sizde kalmaya devam eder.

Domain alırken en çok dikkat edilmesi gereken durum, kayıt firmasının ICANN ONAYLI FİRMA olmasıdır. Firma ICANN ONAYLI değilse uzak durmanızda fayda var.

Güvenilir Yabancı Domain Firmaları

GoDaddy.com

Güvenilir Türk Domain Firmaları

İHS.com.tr
Natro.com
isimtescil.net

Yorum Gönder

0 Yorumlar