DomainAjansi.com ve Güvenli Alışveriş

DomainAjansi.com, portföyündeki domainlerin satışı konusunda satış güvenliğini temel alarak hareket eder. DomainAjansi.com sitesinden satın alacağınız domainler de talipli kişi ya da kurumun alışveriş güvenliği kadar, ödeme güvenliği de önemlidir. 

DomainAjansi.com, domain alışverişlerinde, talep edenin istediği şartlara göre düzenleme yapar. Firma içi domain transferinin ve firmaya üyelik kaydının ücretsiz olduğu domain kayıt firmalarında (örneğin godaddy) domaini satın alacak kişi veya kurum hızlı bir şekilde domaini almak isterse, karşılıklı güven de tesis edilmişse banka havalesi ile ödeme öneririz. 

Domainin taliplisi olan kişi ya da kurum vereceğimiz hesap numaralarına domain için belirlenen ücreti yatırıp, açıklama kısmına da ornekalanadi.com domaini ödemesi ibaresini ekleyerek bizimle iletişime geçer. 

Domainin kayıtlı olduğu firmadaki "kullanıcı adı" ve istenirse firmaya kayıt olduğu "e-mail adresi" bilgisini de gönderdiği anda gün içerisinde domain panelinde olur. Bizim domaini alıcı ya da taliplilerine önerebileceğimiz en kısa ve en dolaysız domain satış yöntemi budur. Alıcı kişi veya kurum, domaini kendilerine iletmemiz konusunda şüphe yaşıyorsa, bir güven tesis edilememiş ise, öncelikli olarak SEDO üzerinden satışı öneririz. 

SEDO, uluslararası bir firmadır ve domain satıcısı ve alıcısını karşılıklı olarak risklerden koruyan yapısıyla domain alım satımı için var olan firmalar arasında en bilineni ve en çok kullanılanıdır. Talep durumunda, domaini SEDO üzerinden belirlenen fiyatla satışa sunarız (SEDO'nun alacağı komisyonu da ekleyerek) alıcı kişi ya da kurum yine ödemesini yaparak domaini istediği hesaba ister. 

Biz domaini SEDO'ya aktarırız, domaini transfer ettikten sonra da SEDO ödememizi (Kendi payını da keserek) bize aktarır. Havale ya da EFT ödemelerinin ardından önereceğimiz ikinci yol budur. Bir başka yol ise Türkiye'deki GittiGidiyor ve SanalPazar.com üzerinden yapacağımız satışlardır. Bu satışlarda, alıcı kişi ya da kurumun avantajı, taksitlendirilmiş ödeme imkanına sahip olmasıdır. Bu satışlarda da yine önce ödeme onayı ardından domain transferi geçerli olacaktır çünkü bahsi geçen firmalar domain satışı için düzenlenmiş kurallarla hareket etmezler. 

Bahsi geçen firmalarda satıcının güvenliği sınırlandırılmıştır. Domain için satış ilanı oluşturulur. Satıcı teklifini verir. Sürenin sonunda da domaini teslim aldığını onayladıktan sonra domain teslim edilir. Domain teslim sürecinde, "önce ödeme sonra domain" yaklaşımının tek istisnası SEDO'dur. 

SEDO'da biz ödeme almadan domaini göndeririz, alıcı kişi ya da kurum da domaini almadan ödemesini gönderir. GittiGidiyor ve SanalPazar açısından işleyiş ise satıcı güvenliğini bu açıdan ön planda tutmaz...

Yorum Gönder

0 Yorumlar