Domain ne işe yarar ? Neden Domain almalıyım ?

Artık bilgi çağında yaşıyoruz. Son 20 yıldır etkin bir şekilde kullanılan ve artık milyarlarca insan için gündelik hayatın vazgeçilmezi olan internet, sadece bir gezinti alanı değil, aynı zamanda firmalar açısından ciddi yatırım alanı olma yolunda büyük aşamalar kaydetmiştir. Artık broşür dağıtarak reklam yapma dönemi bitmiş, web etkinliği, firmalar için doğrudan ya da dolaylı olarak vazgeçilmez bir tanıtım aracı haline gelmiştir. Ve bütün bunlara karşın hala internette yerini almamış olan ticari faaliyetlerin yakın ve uzak geleceği o kadar da aydınlık değildir.

Faaliyet alanınıza ve kurmayı planladığınız web sitenizin içeriğine uygun, akılda kalıcı bir internet alan adına (Domain name) sahip olmak, sitenizin başarısında önemli bir etkendir. Doğru domaine yapılan yatırım, kısa dönemde gereksiz yada ekstra bir gider gibi görünse de uzun dönemde karşılığını fazlasıyla alacağınız bir yatırımdır. Kısaca uzun vadeli yatırımcıların aracıdır domain.

Başka bir deyişle, "Doğru alan adına yapılan yatırımın getirisi, genellikle uzun vadede ancak kimi durmlarda kısa vadede de getirisi maliyetinden çok daha yüksek bir yatırımdır"

Eğer sitede faaliyet alanınızı ilgilendiren herhangi bir domain varsa değerlendirmenizi öneririz. Eğer faaliyet yürütebileceğiniz bir domain varsa yine değerlendirmenizi öneririz. Her şeyden önce de almak isteyeceğiniz domain konusunda karar verebilmek için acele etmemenizi, iyi bir araştırmanın ardından domaini almanızı öneririz. Unutmayın ki seçeceğiniz domain, yapmayı planladığınız projenin yazılım, tasarım, reklam vd ayaklarıyla uyumlu bir şekilde arama motorlarında hangi sırada listeleneceğinizin belirleyicisi olacaktır. Arama motorlarında üst sıralarda listeleniyor olmak da firmanızın ya da sizin gelirinin belirleyicisi olacaktır.

Basit bir adım, iyi seçilmiş bir domainle ciddi gelirler elde etme fırsatı elinizde... Bu konuda bizim de bir miktar yardımımız olabilirse ne mutlu bize...

DomainAjansi.com

Yorum Gönder

0 Yorumlar